RESPIRĂM ÎMPREUNĂ - al doilea capitol

23.04.2021 11:44

 

Cântăreții de operă, mentori în programul Respirăm Împreună, împreună cu invitații lor, pun la dispoziția publicului o serie de înregistrări ale workshop-urilor susținute în sprijinul bolnavilor de Covid-19

 

 

În urma solicitărilor venite atât din partea participanților la programul Respirăm împreună, cât și a celor care nu au putut beneficia de acesta, în perioada 23 aprilie – 16 mai 2021, cântăreții de operă care au susținut cursurile, oferă o serie de transmisiuni online ale înregistrărilor sesiunilor realizate. Transmisiunile vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a programului Respirăm împreună și pe paginile: Radio România Muzical, Radio România, Festivalul SoNoRo, Dilema Veche, Corul Național de Cameră Madrigal și City Doctors.

Calendarul transmisiunilor: 

23 aprilie, ora 20.00 -  tenorul Marius Budoiu și Dr. Diana Laura Moldovan, pneumolog

 

26 aprilie, ora 20.00 - soprana Veronica Anuşca şi Jani Costache - antrenor Pilates şi Yoga

 

29 aprilie, ora 20.00 -   soprana Laura Tatulescu și Preasfințitul Părinte Dr. Sofian Brașoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului

 

4 mai, ora 20.00 - soprana Cellia Costea şi dirijorul David Crescenzi

 

5 mai, ora 20.00 -   soprana Cleopatra David și kineoterapeut Anda Albutiu

 

6 mai, ora 20.00 - mezzosoprana Ruxandra Donose şi Dr. Domniţa Ileana Burcoveanu, Medic Primar, Oncolog (Paris)

 

7 mai, ora 20.00 -   soprana Mariana Colpos și Anca Sigheti, specialist tehnica Alexander

 

11 mai, ora 20.00 - mezzosoprana Aura Twarowska și Dr. Virgil Musta

 

12 mai, ora 20.00 -   bas-baritonul Valentin Vasiliu împreună cu Dan Simule (artist instrumentist trombon) și fizioterapeutul Alexandru Ilie (Restartix)

 

13 mai, ora 20.00 - sopanele Teodora Gheorghiu și Nelly Miricioiu

 

14 mai ora 20.00 -  soprana Silvia Micu, Col. Dr. Valeriu Gheorghiță și Dr. Mădălina Vrânceanu

 

16 mai, ora 20.00 - tenorul Daniel Zah și Dr. Mihai Gafencu

 

Proiectul, inițiat de mezzosoprana Aura Twarowska, s-a desfășurat în perioada 3 – 18  aprilie 2021 pe platforma Zoom, având 569 de persoane înscrise.

Unii dintre mentorii programului au trecut ei înșiși prin experiența Covid-19 și au împărtășit participanților modul în care au gestionat problema respiratorie și cum și-au redobândit întreaga capacitate pulmonară. În program, au fost prezentate atât activități special concepute pentru a îmbunătăți controlul respirației, instrumente pentru auto-controlul respirației și al anxietății, cât și exerciții din practica zilnică a cântăreților.

RESPIRĂM ÎMPREUNĂ cuprinde exemple de exerciții ușoare de respirație, recitarea unor versuri, abordarea unor fraze melodice simple, dialoguri cu cântăreți de operă care s-au recuperat complet după Covid-19, întâlniri cu medici, profesori și terapeuți.

Cu toate că programul este gândit ca un sprijin în recuperarea respiratorie a celor afectați de Covid-19, participarea este deschisă tuturor celor preocupați de întreținerea și îmbunătățirea funcției respiratorii, în această perioadă cu risc maxim de îmbolnăvire.

„Este o frumoasă inițiativă, nu doar utilă, ci și binevenită. Foarte mulți pacienți care au suferit de Covid-19 rămân cu sechele pulmonare și necesită recuperare. Metoda poate face parte dintr-un program complex de recuperare, și este binevenită mai ales persoanelor care nu au acces la aceste programe de recuperare.” Dr. Virgil Musta

Mentorii NU SUNT TERAPEUȚI, ci cântăreți și profesori de canto români răspândiți în întreaga Europa: Leontina Văduva – Paris/ Lausanne, Dr. Ruxandra Donose – Viena, Prof. Univ. Dr. Marius Vlad Budoiu – Cluj-Napoca, Cellia Costea – Atena, Dr. Aura Twarowska si Dr. Daniel Zah – Timișoara, Drd. Teodora Gheorghiu – Lausanne, Laura Tătulescu – München, Conf. Univ. Dr. Mariana Colpoș, Dr. Veronica Anușca, Silvia Micu, Dr. Cleopatra David, Valentin Vasiliu – București.

Foarte important: Programul nu înlocuiește terapiile de recuperare respiratorie specializate, nici controlul medical și nu reprezintă un serviciu medical. Este un program auxiliar, fiind foarte importantă strânsa legătură și controlul  medicului curant! În afara exercițiilor specifice tehnicii de cânt, se folosesc metode de kinetoterapie (Egoscue), tehnica Alexander, Pilates, Sahaja Yoga, pranayama, etc.

RESPIRĂM ÎMPREUNĂ s-a desfășurat în parteneriat cu: Radio România Muzical, Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, City Doctors Timișoara, Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara, a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie cu același nume.

Proiectul, se subscrie motto-ului „Împreună vom reuși” lansat de Dr. Virgil Musta și echipa sa în lupta cu Covid-19 și cu consecințele bolii.

Contact:

respiram.impreuna@gmail.com

+40721433018

 

Contact