Muzicologul Cleopatra David și solista Ioana Marin la World Music Conference din Wolverhampton, Marea Britanie

13.11.2017 12:43

Universitatea din Wolverhampton (Marea Britanie) a găzduit în perioada 9-11 noiembrie conferința internațională World Music Conference, organizată de British Carnatic Choir în parteneriat cu orchestra Simfonica, Conservatorul și Consulatul Indiei din Birmingham. Au participat muzicologi și ansambluri artistice din Mare Britanie, Germania, India, România, Franța, Turcia, Israel, Bangladesh, China și Thailanda. Din parte României au participat muzicologul Cleopatra David și solista de muzică tradițională Ioana Marin.

În cadrul conferinței s-au prezentat lucrări dedicate muzicilor tradiționale, conceptului de world music și muzicii contemporane și au avut loc recitaluri și concerte de muzică clasică indiană, muzică tradițională din diferite țări, concerte corale și de jazz. Lucrarea prezentată de Cleopatra David a abordat influențele muzicii indiene în creația compozitorilor secolului XX, iar solista Ioana Marin a încântat audiența cu balade și doine din zona Ialomiței.

Cleopatra David a obţinut titlul de Doctor în anul 2010 sub îndrumarea compozitorului Octavian Nemescu. A făcut un stagiu de cercetare în India, unde a studiat muzică clasică indiană, stilul Karnatik. Acticvitatea sa profesională se desfăşoară în domeniul interpretării muzicii de cameră împreună cu Sangit Chamber Ensemble și de operă ca membru al trupei Operei Comice pentru Copii din București. A publicat articole, cronici muzicale şi studii în revistele Actualitatea muzicală  şi  Muzica, pe site-ul https://Liternet.ro sau pe blogul de pe Adevărul.ro. A organizat numeroase proiecte culturale, printre cele mai importante fiind Festivalul Primăvara Spiritului 2016 și 2017, Junge Talent Masterclass 2016 împreună cu Los Angeles – Moscow Music School  şi Austrian Imperial Arts , International Singing Masterclass, Vaasa, Finland 2017 și Turneul Național Comorile Persiei și Gala Muzicilor Tradiționale 2017.

Ioana Marin este laureată a numeroaselor concursuri naționale și internaționale de gen şi a realizat înregistrări aflate în fonoteca de aur a Radioului (Radio Romania), CD-uri editate de Electrecord și numeroase apariţii televizate. Abordează folclorul din zona Ialomița- Ilfov.

World Music Conference din acest an a avut ca temă generală explorarea intersecției dintre științe, tehnologie, inginerie și matematică (STEM skills) și world music și a avut ca scop reuniunea de muzicologi, profesori și artiști din Europa și nu numai pentru a facilita comunicarea, învățarea continuă și dezvoltarea academică.

https://worldmusicconference.co.uk/

Contact