Muzicologul Cleopatra David - Ambasador Global al World Music Conference 2021

07.09.2021 21:51
Muzicologul  Cleopatra David a fost numită Ambasador Global al conferinței internaționale World Music Conference, ce are loc în fiecare an în West  Midlands, Marea Britanie, fiind organizată de British Carnatic Choir sub umbrela mai multor universități, cum sunt Universitatea din Worverhampton, Universitatea Aston din Birmingham sau Birmingham City University.

Conferința este singura din lume de acest tip și aduce împreună artiști, personalități din zona  academică, precum și reprezentanți ai comunității într-un mediu profesionist. De-a lungul  celor patru ediții desfășurate până acum, evenimentul s-a bucurat de aprecierea Guvernatorului din West Midlands Andy Street CBE, a 

prim-ministrului britanic Boris Johnson și a prim-ministrului indian Narendra Modi. Temele abordate au fost atât din domeniul muzicologiei cât și din domenii interdisciplinare și au vizat de multe ori educația muzicală și implicațiile sociale ale acesteia.

Muzician, eseist, Cleopatra David a obţinut titlul de Doctor cu o lucrare despre compozitori ai secolului XX inspiraţi de cultura şi muzica indiană. A făcut un stagiu de cercetare în India, unde a studiat muzică clasică indiană, stilul Carnatic. Activitatea sa profesională se desfăşoară în domeniul criticii muzicale, cercetării, dar şi al interpretării muzicii de cameră și de operă. A cântat și susținut masterclassuri în România, Italia, Finlanda, Armenia și India. A organizat proiectele: Turneul Național Comorile Persiei, anul Tagore. 100 de ani de la decernarea Premiului Nobel, Stagiunea de concerte Sangit Chamber Ensemble 2013- 2019, Glorie Mamei - 2015, Festivalul Primăvara Spiritului 2016-2019 , coorganizator pentru Atelier de meditaţie la Biblioteca Metropolitană, şi Junge Talent Masterclass, 2016 împreună cu Los Angeles – Moscow Music School şi Austrian Imperial Arts.

Contact