Concert în Orașul Invizibil cu soprana Cleopatra David

02.06.2021 16:10

Duminică, 6 iunie, ora 21.00 ora României, va avea loc un concert inedit din seria Invisible City, având ca protagonistă pe soprana Cleopatra David, acompaniată de pianistul Ieronim Buga. Pentru prima dată, Orașul Invizibil se va bucura de strălucirea muzicii clasice și a emoționantelor pagini din opere celebre. Concertul va avea loc online, iar biletele pot fi achiziționate direct de pe site-ul  https://invisiblecity.eu/cleopatra_opera

 

De la legendara Rusalka la îndepărtata Liu din Turandot, personaj după personaj va depăna povești, trăiri și își va destăinui  intențiile în prezența unui public doritor nu doar să asculte muzică, ci și să interacționeze cu artiștii. Platforma folosită este Zoom.

Orașul Invizibil (Invisible City) este un proiect internațional care creează o comunitate de artiști și iubitori de muzică, unde lumea virtuală pare să apropie mai mult oamenii decât concertele clasice.

Cleopatra David este pentru prima dată invitată în acest proiect și, spre deosebire de alte concerte, aici va destăinui multe dintre secretele meseriei de cântăreț, necunoscute publicului.

Cea mai pretențioasă artă, opera, devine accesibilă, apropiată, prietenoasă și parte din viața noastră de zi cu zi.

Muzician, eseist, Cleopatra David a cântat pe numeroase scene din România, India, Italia, Armenia sau Finlanda, unde a susținut și un masterclass internațional de canto. Este membru al Sangit Chamber Ensemble și al colectivului Operei Comice pentru Copii din București. A obţinut titlul de Doctor în 2010 sub îndrumarea compozitorului Octavian Nemescu după un stagiu de cercetare în India, unde a studiat muzică clasică indiană, stilul Carnatic. Susține frecvent conferințe și publică articole, cronici muzicale şi studii în volume publicate la Universitatea București sau Editura Muzicală. În anul 2020 a obținut premiul I la rezidența artistică din cadrul conferinței Our Future Europe organizată cu sprijinul Comisiei Europene.

Ieronim Buga este absolventul Academiei de muzică Bucuresti, secţia Dirijat Cor Academic şi secţia Pian. Din 1994, este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene, Filarmonica "George Enescu", Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Cameră "Madrigal". A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.

 

Contact